Thursday, November 27, 2008

SEDEQAH RAKYAT MALAYSIA UNTUK MASYARAKAT DUNIA

QURBAN FOR LIFE 2008




Dear Madina,

LUNCH is on us on Eid-ul- Adha..See u soon..
-Muslim Aid Asia-





Further info, click here..


~Little_khalifah~

Thursday, November 20, 2008

Sound of My Soul..

This is the sound of my soul...music of my heart...~~

~Little_khalifah~

Sunday, November 16, 2008

My Day!!!

Happy 24th Birthday to me!!

It was a great day for me..jalan-jalan keliling KL, makan-makan, jadi model n duta KLCC..wow!!!it was so happening!!!

Alhamdulillah...Syukur padaMu Ya Allah kerana dipanjangkan umur dan diberikan nikmat hidup sehingga saat ini.

Tq 4 my luvly mummy & daddy yang menjaga, membesarkan, mendidik & mengasihi diri ini dari dalam kandungan sehingga sekarang..

Terima kasih adik-adik (Azam, Fitri, Aizzah, Firdaus & Hakim) atas kasih sayang kalian.

Syukron to Sidek n Padil sudi bawak i jenjalan kat Mid Valley n KLCC..very the best'est!!Not forgotten my dearie twins(we r quadraplet)- Nadd, Anith & Zaza n dearie buddies; Musz, Harasz, Sall, Ida, Rin, Nasrul, Ahmad, Shad(hutang bowling), Abe PG, Kak N(sweetie sis), etc..etc..GEMADIANS yang tak penah melupakan kandamu ini..

Tq jugak to Encik Wan (my boss) yang buat kenduri doa selamat keberangkatan beliau ke Tanah Suci pada Hari Lahir Am yang ke 24 nie..

Terima kasih my office-mates; Abang Matt(my big bro), Abang Amir, Kak Ida, Kak Ct & Abang Shah...

Tq to sahabat dekat & jauh yang tak pernah melupakan diri ini dan doa kalian semua..





























More photos..click here..

p/s: still waiting for pix from my twin, Anith..

~Little_khalifah~

Thursday, November 13, 2008

AWAS Kaum Wanita!!

Na'uzubillah...hanya kalimah tue yang Am boleh sebut sekarang nie. Sekiranya diberikan pilihan, Am takkan naik tren, especially LRT Putra. Orang selalu kata," Naik pengangkutan awam nie kan jimat. Cepat pon cepat sampai ke destinasinya. Mau pulak tren. Lagi senang!" Dulu, mungkin Ya!!!"Ala..nak berhimpit tue kejap ja. Lepas KLCC orang sure kurang."

Tapi lepas apa yang terjadi semalam ke atas diri Am, serik rasanya!! Bukan sekali, tapi dah 3 kali..Am fobia!!Macam trauma nak bersesak dengan orang ramai kat dalam tren. Geram!Marah!!perasaan bercampur baur!!Ya Allah!!aku memohon perlindunganMu Ya Rabb!!

Bukan lah kufur nikmat dengan kemudahan yang ada. Tetapi Am nak pilihan yang lain..Gangguan seksual (sexual harassment)!!arrrgghh!!malu..segan..takut..geli..perkara nie yang menghantui diri Am. Melampau!!!Kaum lelaki yang suka2 hati nak mengambil kesempatan ke atas wanita tatkala dalam kesesakan..damn!!!!u guys are too much!!Maaf kepada golongan lelaki yang tidak berdosa. Ni la akibat nila setitik, rosak susu sebelanga. Hormatilah kaum perempuan dan fahamilah situasi yang kita hadapi. Bersesak2 dalam tren atau di mana2 sahaja bukanlah alasan atau tiket untuk anda mengambil kesempatan, sebaliknya bertolak ansur. Mama selalu pesan..Jaga diri!!Orang sekarang nampak jer baik, tapi tak semesti baik!!InsyaAllah Ma, anakmu akan sentiasa beringat..

Semalam lepas kejadian hitam nie, Am tak de upaya nak respon atau bertindak. Dalam hati Allah saja yang tahu. Kalau senyum, maksudnya merelakan kah??suka diri ini diganggu??!!Orang gila jer yang suka benda nie terjadi kat diri mereka..That's how I react to the situation..Tolong lah faham. Tapi mood Jumaat Am spoil..Bila teringat balik apa yang jadi semalam, geram nya!!marahnya!!!Final solution..menangis!!Pleaze!!pleaze!!!!fahami lah situasi diriku...Jangan sesuka hati melemparkan lawak jenaka..

Kepada kaum wanita, berwaspada lah!!!Diri anda mungkin diperhatikan..Jaga maruah anda!!Jauhi diri anda daripada menjadi mangsa gangguan seksual lelaki2 durjana yang sesuka hati mengambil kesempatan ke atas diri kita..

¬Little_khalifah¬

*Post kali ini lebih kepada luahan perasaan..

Wednesday, November 12, 2008

Yeay!!It's Bowling Time...!!!

Location : Ampang Superbowl(Flamingo)
Date : 7th Nov 2008

A picture means a thousand words...

One tree can start a forest; one smile can start a friendship.
One touch can show you care; one friend can make life worth living for.


video



video



video

















A smile makes us look younger... while friends make us feel stronger... and they make us enjoy life.
















"FRIENDSHIP...is the golden threat dat ties all heart together..."











Happy Birthday Nadd!!


~Little_khalifah~